Jean Monnet Faaliyetleri, Avrupa Birliği çalışmaları alanında öğretim, araştırma ve politika tartışmasını destekleyen merkezi Erasmus+ eylemleridir. Amaç, AB konularında bilgi düzeyini yükseltmek, aktif vatandaşlığı teşvik etmek ve Birliğin işleyişine ilişkin yaygın bilgi eksikliğini gidermektir.
Jean Monnet AB Girişimlerini Öğrenmek (Learning EU Initiatives), okullarda ve mesleki eğitim kurumlarında öğrencilerin Avrupa Birliği konularında bilgi edinmesini sağlayan öğretim girişimlerini destekler.
Bir girişim, üç ardışık okul yılı boyunca okul yılı başına en az 40 öğretim saati AB temelli konularda yürütülmelidir.
Başvurular Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansına (EACEA), AB Fon ve İhale Fırsatları Portalı (FTOP) üzerinden çevrim içi yapılır. Kuruluşların Katılımcı Kimlik Kodu (PIC) ile portala kayıtlı olması gerekir.









